پرش به محتوا
خانه » بلاگ » هنر » سینما » ۴ فیلم سورئال ژاپنی در لیست بهترین فیلم های جهان

۴ فیلم سورئال ژاپنی در لیست بهترین فیلم های جهان

در دهه ی ۲۰ میلادی امپرسیونیست های فرانسوی سبک سورئالیسم را در دنیای نقاشی و ادبیات وارد کردند‌. این مکتب با آثار چند فیلمساز مانند رابرت وینه و لوئیس بونوئل به دنیای سینما سرا زیر شد است. تصاویر به کار رفته در این فیلم ها معمولا پیچیده و جنون آمیز است که به راحتی نمی توان آن را درک کرد. در تمامی سکانس های فیلم ها برنامه ریزی های دقیق و البته با مفهوم، طراحی کرده اند. در ادامه سعی داریم ۴ فیلم سورئال ژاپنی را که امتیاز بالایی گرفته اند رت بازگو کنیم با دیمونومی همراه باشید.

اصطلاح سورئالیسم برای فیلم های تاریخ سینما

این اصطلاح برای فیلم های غیر خطی، نامتعارف و آثاری که از چهارچوب خارج هستند، به کار می رود. این فیلم ها تجربی بوده و ناخودآگاه فرد را درگیر می کنند تا بتواند جهان ماورائی را بهتر درک کند. این نوع فیلم ها از مرز واقعیت عبور می کنند و نمی توان همه ی این آثار را با منطق پیش برد. در ادامه ۴ فیلم سورئال ژاپنی را بررسی می کنیم با ما همراه باشید.

بررسی ۴ فیلم سورئال ژاپنی

برای فهرست این مقاله ۵ فیلم برتر را انتخاب کردیم. احتمالا این فکر را با خود بکنید که بعضی از آنها آثار قابل دفاعی نباشند اما وقتی بحث سورئال در میان باشد، حرفی برای گفتن دارند.

تتسوئو مرد آهنین

تتسوئو مرد آهنی در لیست ۴ فیلم سورئال ژاپنی

این فیلم به کارگردانی شینیا تسوکاماتو در سال ۱۹۸۹ تولید کرده اند. کاربران این فیلم نمره ۸ را برا آن در نظر گرفته اند. تسوکاماتو نیز در این فیلم به ایفای نقش پرداخته است. مرد جوانی را در فیلم خواهید دید که علاقه زیادی به فلزات دارد. در خیابان با ماشینی تصادف می کند و به خیال راننده او مرده است او را در کناری پنهان می کند.

پس از این اتفاق راننده پی می برد که توسط فلزات تسخیر شده است. همچنین او دچار اختلالات روانی مبتلا است. ظاهرا مرد جوان زنده بوده و از راننده انتقام می گیرد. تسوکاماتو با این محبوبیت زیادی به دست آورد. در این اثر وحشت جسمی ساببرپانکی را به خوبی می تواند دید. در دهه ۹۰ میلادی سینمای ژاپن دوباره جان تازه ای به خود گرفت و با این فیلم به اوج خود رسید.

اوزوماکی

اوزوماکی ۴ فیلم سورئال ژاپنی

این فیلم در سال ۲۰۰۰ توسط هیگوچینسکی کارگردانی شده است. کاربران این فیلم امتیاز ۶.۱ را به این فیلم داده اند. اما این فیلم مانگا بسیار قوی با همین اسم دارد. اوزوماکی در رابطه با شهر است که توسط ارواح شیطانی تسخیر شده است. این ارواح آدم های شهر را برای تفریح به مارپیچ های مانند حلزون یا فرم های دیگر تبدیل می کنند.

این فیلم با اینکه در ژانر ترسناک قرار دارد خود را جدی نمی گیرد، زیرا طنز های سیاهی نیز در آن وجود دارد. داستان این فیلم بسیار مبهم بوده و چینسکی موفق بوده تا فضای عجیبی را ایجاد کند. این فیلم مانند تمامی فیلم های ژاپنی دغدغه مرگ را بیان می کند.

تئاتر وحشت یاکوزا؛ سر گاو

کارگردان این فیلم تاکاشی میکه است، این فیلم را در سال ۲۰۰۳ اکران کرده است. میکه در تمامی ژانر ها فیلم های زیادی تولید کرده است. اما این فیلم یک اثر نادر در ۴ فیلم سورئال ژاپنی قرار دارد. این فیلم سبک های ترسناک، گانگستری و سورئال را بیان می کند.

مینامی توسط رئیس خود مامور می شود برادر و همکار خود را به قتل برساند. او به ناچار آنها را به قتل می رساند. اما با جسد گمشده برادر خود مواجه می شود. مینامی برای یافتن حقیقت با رویداد های عجیب روبه‌رو است. در تمامی فیلم های میکه می توان امضای کار او را دید‌. تصاویر اغراق آمیز و خشونت بار و طنز سیاه را به خوبی در آثار خود به کار می گیرد تا فضای جدید را تولید کند.

پلیس کشتار توکیو در لیست ۴ فیلم سورئال ژاپنی

پلیس کشتار توکیو بهترین فیلم در لیست ۴ فیلم سورئال ژاپنی

این فیلم در سال ۲۰۰۸ توانست بار دیگر صنعت فیلم سازی ژاپن را به اوج خود برساند. کارگردان این اثر هنری یوشی هیرو نیشیمورا بوده است. فیلم پلیس کشتار توکیو در کنار غرابت خاصی،که دارد، طنز سورئال و خشونت افراطی را نمایان می کند. داستان این فیلم توکیو در آینده بیان می کند. در این داستان زن پلیسی را نشان می دهد که باید با آدم های جهش یافته مبارزه کند‌. این افراد جهش یافته مهندسان نام دارد. مهندسان نوعی ویروسی است که از بدن آنها اسلحه های گرم و سرد بیرون می آید.

احتمال دارد که این کارگردان داره اختلال روانی شده است زیرا این همه خشونت و خون ریزی در آثار او بی سابقه است. همچنین کشتار این پلس را حتی در خیال خود نیز تصور نکرده اید. این کارگردان علاقه زیادی به نشان دادن آینده دارد و آن را بسیار هولناک و ماورائی جلوه می کند.

سخن پایانی

روزی شکافی باز خواهد شد که خیال پردازی زیاد باعث می شود فرد را دیوانه و مغز او را نابود کند. خیال پردازی زیاد فرد را از دنیای واقعی بیرون می کشد و او را متوهم می کند. اما این سبک به ما نشان داده است که از اختلالات خود را می توان به دنیای برسانید که همه از آن مطلع شوند یا آن را به اثری هنری تبدیل کرد. اگر به ژاپن علاقه دارید و دوست دایرد فیلم های بیشتر در سبک سورئال ببینید پیشنهاد ما به شما فیلم کاگرو زا اثر سایجون سوزوکی است. از همراهی شما تا انتهای این مقاله از دیمونومی بسیار سپاس گذاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *